Гашић је, поводом Дана САЈ-а, изјавио да су припадницима те јединице од њеног оснивања 1978. године били намењени најтежи задаци.

- Њени припадници су ишли у акције у којима није смело да се погреши и где су били потребни најхрабрији, најобученији и незаустављиви у борби против тероризма и свих облика криминала. И тако, 44 године дуга традиција памти многе генерације, које су стаменим, непоколебљивим корацима утрли пут стабилности, мира и безбедности, којим и ви данас снажно корачате и не штедите се у борби против тероризма и најтежих облика криминала и вештином и снагом правих витезова штитите част и слободу своје отаџбине и свог народа -, нагласио је министар Гашић.

Истакао је да је политика коју води државни врх на челу са председником Вучићем, усмерена на мирна и дипломатска решења и искрено посвећена очувању мира у региону. 

- Имамо јасне и принципијелне ставове и озбиљно и одговорно се понашамо према интересима Републике Србије. Наш циљ је јасно дефинисан – да сваки грађанин Републике Србије има загарантовану безбедност и да њихова имовина мора бити заштићена од свих видова криминала. Наш избор никада неће бити сукоб. Свом снагом борићемо се да сачувамо мир и стабилност. Али, ако ико покуша то да наруши, заштитићемо све грађане Србије. Министарство унутрашњих послова неће дозволити да било ко угрози њихову безбедност, безбедност њихове имовине, као и интегритет и суверенитет наше Србије -, поручио је Гашић.

Фото: МУП Србије

 

Министар је, у част настрадалим припадницима САЈ-а, положио венац на спомен-обележје у бази те јединице. 

- Увек је право време да се подсетимо 16 припадника Специјалне антитерористичке јединице који су витешки свој живот положили за отаџбину, штитећи њену част и слободу. Министарство унутрашњих послова памтиће заувек своје хероје, памтиће их Србија. Заслужили су наши хероји и сећање и захвалност, а њихове породице бригу и пажњу -, рекао је Гашић.

Командант Специјалне антитерористичке јединице Спасоје Вулевић истакао је да су припадници ове елитне јединице оно највредније што имамо, као и да су одабрани по строгим критеријумима и врхунски обучени.

- Својим посвећеним радом све генерације припадника које су протеклих деценија прошле кроз наше редове допринеле су да се име наше јединице са уважавањем изговара широм света. Тежиште наших активности биће усмерено на подмлађивање персоналног састава јединице и едукацију припадника, као и модернизацију и техничко опремање најсавременијим средствима и опремом -, рекао је Вулевић.

Поручио је да ће припадници САЈ-а и даље бити један од стубова безбедности Републике Србије.

- Одржавањем наших оперативно-тактичких могућности на највишем могућем нивоу, остајемо увек спремни да брзо реагујемо и у потпуности извршимо постављене задатке -, поручио је командант Вулевић, захваливши се државном руководству и министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу на свеобухватној подршци.
 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".