Дуел ће се играти на тврдој подлози, а обе екипе су ослабљене неиграњем најбољих играча - Новака Ђоковића, са једне и Каспера Руда, са друге стране.

Интересантно је да оба норвешка тенисера у сингл конкуренцији имају балканске корене, а Србија је апсолутни фаворит у овом дуелу јер је најбоље рангирани тенисер Норвешке Виктор Ђурасовић тек 362. играч на АТП листи. 

Жребом је одлучено је да први меч играју Миомир Кецмановић и Андреја Петровић, иначе 1265. тенисер света. Овај дуел је на програму од 18 сати у Ослу, а потом следи меч између Норвежанина Виктора Ђурасовића и српског тенисера Ласла Ђереа.

У суботу од 14 сати први на терен излазе дублови. Норвешку ће представљати Ђурасовић и Херман Хејерал, док ће за Србију играти Никола Ћаћић и Филип Крајиновић.

Потом ће бити одиграна преостала два меча у синглу, Ђурасовић - Кецмановић и Петровић - Ђере.

- Стигли смо у недељу и већ смо одрадили неколико добрих тренинга. Спремни смо, сви су добро расположени. Једва чекам да крене меч, стварно се надам најбољем да ћу успети добро да одиграм и однесем нам поене који су нам потребни да бисмо прошли даље - рекао је Кецмановић.

Меч за пласман у групну фазу финалног турнира светске групе Дејвис купа између Норвешке и Србије играће се у арени у Ослу.

Победници из квалификација ће се придружити шампионима и вицешампионима 2022. као и двема репрезентацијама које су добиле „вајлд карте“.

Групна фаза финала Дејвис купа одржаће се у недељи која почиње 11. септембра.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".