- Ти си ја, ја сам ти. Ти и ја смо ми. Ми смо ја, а ти си ми -  написала је певачица Јосипа Лисац у једној од посвета свом бившем супругу, певачу Карлу Метикошу.

Од одласка њене највеће љубави прошло је 30-ак година, а Јосипа га се сваке године сети. Почели су да се забављају 6. фебруара 1971. на концерту у Петринији. Иако се никада нису венчали то је била љубав "док нас смрт не растави". 

Године 1973. започели су заједнички живот када је и настао заједнички албум "Дневник једне љубави". Јосипа и Карло су три године живели у Америци, а захваљујући његовим композицијама она је постала права хрватска певачка дива.

Фото: Алекса Станковић

 

 

- Захваљујући Карлу обишла сам и цео бивши СССР. Тамо сам пробала најбољи шампањац, купала се у њему и прала зубе, а и јела најскупљи кавијар на свету. Људи су коментарисали: "Каква декаденција!" - рекла је тада Јосипа. 

Карлова изненадна смрт, 10. децембра 1991. године је све прекинула.

- Напустио је овај свет у друштву лепе "госпође смрти", која је дошла непозвана, краљевски, у сну - изјавила је Лисац. 

Од тада у спомен на прерано преминулог животног партнера, који је имао 52 године, одржава концерте у његову част сваке године и ниједну није прескочила.

Фото: Алекса Станковић

 

 

- Увек сам говорила да постоји само једна љубав. А неки би желели две, три, или чак четири. Које ли бахатости? Значи да ниједном нису доживели ону праву и да је још увек траже. Карло је за мене био и остао посебан. Након њега у мом срцу више нема места, оно је заувек попуњено - објаснила је Јосипа Лисац у једном интервјуу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".