У оквиру макси процеса под називом „Мисинг“, у којем су реконструисани извесни крвни деликти који су карактерисали крајем осамдесетих година прошлог века окрутни сукоб између кланова „Пино-Сена“ и „Перна-Прано“, издат је налог за хапшење за Едгарда Грека од стране Апелационог суда у Катанзару 16. маја 2014. године.

Греко је осуђен на доживотну робију априла те године због двоструког убиства браће Стефана и Ђузепе Бартоломео, 5. јанура 1991. године, припадника друге мафије који су масакрирани ударцима металним полугама у једној рибарници, а њихова тела никада нису пронађена, као и за покушај убиства Е. М. у Козенци 21. јула 1991. године, у оквиру рата међу мафијама.

Едгардо Греко је радио слободно као мајстор за пице, а уочен је у граду Сент Етјен током истраге у координацији Дирекције за антимафију из Катанзара и у сарадњи са оперативним јединицама из Катанзара и онима у Француској ухапшен је јутрос, 2. фебруара.

Реч је о мафијашу који је припадао клану Ндрангете Перна-Прано. Истрага је започета у сарадњи између две земље децембра 2019. и реконструисана је мрежа на коју се ослањао Греко захваљујући избеглим мафијашима у Француској.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".