Иако насмејан, ведрог духа и увек спреман на шалу, тренер Новака Ђоковића Горан Иванишевић, има тужну животну причу.

Недавно је са Ђоковићем освојио Аустралијан опен, а када је он требало да први пут у каријери учествује на првом гренд слему у сезони, отац му је саопштио тешку вест. Његова сестра Срђана борила се са леукемијом и од те 1988. године креће тужна прича породице Иванишевић. Горан је тада имао 17 година и помагао је сестри која је била трудна у то време.

- Пре него што сам отпутовао отац ми је рекао: „Имам лоше вести. Сестра ти је болесна, морамо да јој се посветимо, сад си сам.“ Третмани за ту врсту болести, од које је умирало много људи, били су врло скупи и те ноћи нисам спавао ‒ причао је Иванишевић.

Фото: Профимедиа

 

 

‒ Наградни фонд који сам зарадио узео сам у кешу, до тада сам тај износ видео само на телевизији. Онда сам, сећам се, путовао на Дејвис куп против Данске, који је игран у Београду. Са собом сам носио сав тај новац. Стјуардеса ме је 16 пута питала хоћу ли скинути јакну, а ја сам је сваки пут одбио: „Не, добро ми је овако.“

Када је дошао кући, оцу је дао јакну у којој је био сав новац од освојене награде, како би могао да плати Срђанино лечење.

‒ Имала је рак лимфних чворова кад је била млађа, прошла је силна зрачења и све је оставило трага. Болест се није вратила, али су оштећења била у свим меким ткивима. Посебно су страдала плућа и срце. Годину дана пре смрти имала је тешку упалу плућа. Вирус је напао три залиска и била је потребна промена. Операција је трајала 11 сати. Све је прошло у најбољем реду, планирали су како да је пробуде. Међутим, јавила се хипертензије и нису могли да јој помогну ‒ објаснио је у интервјуу за портал 24. сата.хр најстарији Иванишевић, Срђан, Горанов и Срђанин тата.

Тридесет година трајала је борба Срђане са опаком болешћу. Изгубила ју је 2019, у 52. години. 

За собом је оставила троје деце, Лану, Горана и Ивану.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".