Посланик ХДЗ-а Марио Капулица рекао је данас да Милановић не одустаје од своје подршке Русији и да је постао портпарол руског председника Владимира Путина и његових интереса у западном свету, а да, како је навео, његова изјава о Косову изазива дестабилизацију на југоистоку Европе.

Капулица каже да је Милановић "готово па истурено крило Вагнера на тлу Европе", рекао је Капулица у сабору. Капулица каже да Милановић дословним понављањем речи Путинових пропагандиста “брише сузе руском медведу марамицом натопљеном крвљу људи који се боре за своју слободу тешећи га да Украјина неће дуго”.

Сматра и да Милановић таквом политиком жели да Хрватску доведе у, како је навео, "позицију Вучићеве Србије и Републике Српске јер Русији одговара било каква дестабилизација на југоистоку Европе".

Фото: Профимедиа

 

 

- Шта су његове недавне изјаве о отетом Косову него изазивање дестабилизације - навео је.

Милановићеву изјаву о "отетом" Косову поново је коментарисала и албанска посланица у саору Ермина Лекај Прљаскај, уверена да је непромишљења и неутемељена, али да, како каже, неће утицати а добре односе Хрватске и тзв. Косова, који су све бољи.

Сматра да би се Милановић требало јавно де се извини и да изјаву о "отетом" Косову повуче. Лекај Прљаскај је подсетила да су хрватском домовинском рату учествовали и многи Албанци с Косова а погинуло их је, каже, 87, 304 су рањена док је њих 229 пензионисано у статусу војних инвалида, пренела је Хина.

(Информер)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".