Америчка полиција ухапсила је након потере мушкарца оптуженог за више отмица и малтретирање жена. Како пишу медији, осумњичени је идентификован као 36-годишњи Бенџамин Фостер, а сумња се да је своје жртве проналазио путем апликација за упознавање. 

За Фостером се трагало од 24. јануара након што је у једној кући у савезној држави Орегон пронађена женска особа у тешком стању, пише АБЦ Њуз. Она је била везана и тешко претучена до несвести, саопштила је америчка полиција.

Како се наводи у полицијском саопштењу, Фостер се терети за покушај убиства, отмицу и напад, а ухапшен је након што је примећен како шета пса. 

- Истрага је открила да осумњичени активно користи апликације за упознавање како би контактирао особе које би могле бити намамљене као потенцијалне жртве - саопштила је полиција.

Фото: Grants Pass Police Department

 

Жртва, која је идентификована као Џастин Сименс, превезена је у локалну болницу и тренутно је прикључена на апарате јер не може да дише самостално.

Раније се огласила њена породица и затражила од грађана САД да помогну при хватању Фостера. 

Фото: Grants Pass Police Department

 

Фостер је од раније познат полицији, а већ је два пута осуђиван због насиља у породици. Он је 2019. године оптужен да је своју тадашњу девојку држао две недеље у заробљеништву у њеном стану у Лас Вегасу, а у склопу споразума са судом, признао је кривицу. Тада је осуђен на годину и по дана затвора. У казну је било урачунато и време које је провео у притвору до доношења пресуде, односно 729. дана, показују судски списи. 

У августу 2021. године постигао је још један споразум о признању кривице у случају насиља у породици из 2018. и осуђен је на казну већ одслуженог времена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш