Тренирао је џудо. Управо зато је по завршетку Четврте београдске гимназије, уписао Факултет за физичку културу, а 1985. године и дипломирао.

Као новинар је почео да ради 1986. године у информативној редакцији у Београдском програму. 1992. године је почео да извештава као спортски новинар и коментатор.

Пар година касније, постао је водитељ ауторских емисија. Прво је то била емисија Свет лова и риболова, а затим Сасвим природно.

Фото: Јутјуб принтскрин/Potjera Tko Želi Biti Milijunaš

 

Због исте је и добио надимак српски Бер Грилс, иако истиче да он, за разлику од Грилса кога на снимању прати гомила помоћног особља, у авантуре иде само са једним сниматељем.

Иако емисија има скроман буџет обишао је свет, али је приказао и лепоте наших предела.

Труди се да пропагира и подстиче здрав и активан живот и однос према околини. Тридесетак епизода емисије откупио је француски Канал плус.

Фото: принтскрин Јутјуб/Сасвим природно

 

Водитељ је квиза Потера на Радио телевизији Србије (РТС). Мемедовић је 2007. године добио награду Лаза Костић за репортажу године од Удружења новинара Србије (УНС).

Био је у браку са супругом Мирјаном од 1993. до 2014. године, када су се развели. Имају двоје деце, Машу и Уроша, који тренирају џудо. Мемедовић има и старију сестру која је доктор наука и ради при Уједињеним нацијама (УН).

Отац му је био економиста родом са Дурмитора, а мајка психолог са Цетиња.

Завршио је основну школу на Дедињу, где је и живео, а лета је проводио на Дурмитору. Завршио је и нижу музичку школу, али је одувек волео природу и спорт, првенствено бокс.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".