Вода нас хидрира, а то је важно из много разлога. Међутим, поставља се питање шта је за здравље боље - да ли хладна или вода собне температуре?

Препорука стручњака је да, током дана, попијемо, минимум, осам чаша воде, али какве воде?

Фото: Профимедиа

 

Вода чија је температура између 0 и 3 степена Целзијуса, сматра се хладном водом. Када је реч о води собне температуре, она се углавном креће између 20 и 25 степени Целзијуса.

Међутим, не постоји велика или научно доказана предност одабира воде собне температуре, ипак, у многим културама се сматра да је понекад добро попити топлу воду.

Нашем телу је хладна вода некада једноставно неопходна - на пример, током врелих летњих дана. Са друге стране, стручњаци саветују да сат или два пре оброка попијемо чашу топле воде.

Када треба пити хладну воду?

У студији, спортисти који су након тренинга пили хладну воду у просеку су имали нижу телесну температуру па су успели да одложе пораст температуре током вежбања. Ако планирате да трчите током врућих летњих дана, онда је хладна вода бољи избор, кажу стручњаци.

Фото: Профимедиа

 

Без обзира на ваше преферениције - хладну или воду собне температуре - важно је редовно и свакодневно пити воду, а што се тиче њене температуре, одаберите ону која ће вас подстаћи да је поново пијете, преноси 24седам.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".