Аустралијан опен 2022. године усред пандемије корона вируса прошао је без Новака Ђоковића. Није добио могућност да забележи и десету победу на том гренд слем турниру због свима познатих разлога.

Сада је све поново на свом месту - Ноле је још једном краљ Мелбурна, успео је да дође до бројке од 10 титула на АО, али и до бројке од 22 гренд слема.

И сам Ђоковић је у неколико наврата истицао колико му значи тријумф у Аустралији, поготово у светлу дешавања од пре 12 месеци.

Фото: Профимедиа

 

 

Новак је тада био на рубу срама, разапет од медија и бројних критичара, али је добио и велику подршку - претежно навијача, али су ту били и врхунски спортисти.

Један од њих, који је на свој начин подржао Нолета, био је његов пријатељ Златан Ибрахимовић.

Фудбалер Милана говорио је у јануару прошле године за недељник "Journal du Dimanche" и иако је и сам био вакцинисан, нападач је сматрао да никога не треба форсирати да тако нешто уради, нарочито забранити некоме да ради свој посао у супротном.

Фото: Профимедиа

 

 

- Зашто сте се ви вакцинисали? - питао је новинар популарног Ибру, а он је одговорио:

- Учинио сам то да бих заштитио себе и друге. Вакцинисати се из здравствених разлога није исто као када то учините да бисте играли на тениском турниру. Они који се вакцинишу верују да ће вакцина спречити да се заразе шири, да ће нам свима бити лакше, али свако има своје мишљење. Људи не треба да буду присиљени на вакцинацију само да би радили свој посао. Ја сам се вакцинисао да бих заштитио себе, а не да бих могао да играм фудбал. То су две скроз различите ствари - рекао је Ибрахимовић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".