У животу се суочио са бројним здравственим проблемима, а најтежа од свих дијагноза била је она коју је чуо пре скоро двадесет година – тумор на мозгу.

Борба је била једина опција: 20. децембра играо је представу, а већ дан касније отишао је на операцију.

Брајовићева најтежа битка почела је када је искусни глумац осетио како му повремено трне рука. Испрва је то покушавао да пренебрегне, сматрајући да је реч о премору или каквом другом безазленом симптому претеране посвећености послу. Међутим, пошто се бол јављао све чешће, Војислав је одлучио да се понаша у складу с одговорношћу, па је посетио лекара.

Фото: АТА имагес

 

 

Дијагноза му је задала тежак ударац, а мало ко би је поднео на ногама: имао је тумор на мозгу. Олакшавајућа околност била је чињеница да је болест, практично, у зачетку, те да не показује знаке озбиљне прогресије. По мишљењу стручњака, једна хируршка интервенција довољна је за потпуно излечење. Велики глумац решио је да искористи прву паузу између бројних представа у којима је играо како би се подвргао препорученој терапији.

Операција је успела. Иако Војислав никога није желео да оптерећује својом битком, колеге и пријатељи сазнали су да се са њим нешто дешава.

Врло брзо Брајовић је отпуштен из болнице. Пре него што је изашао желео је да се консултује са својим лекаром, који се у младости бавио боксом.

– Могу ли назад у ринг, Јоксо – питао га је.

− Само ти шибај, Војо, и не осврћи се – гласио је одговор.

Глумац је само то чекао. Већ наредних дана његове представе биле су на репертоару. Маестрално је одиграо своје улоге у „Млетачком трговцу” и „Кокошки”. Иако би већини Војиних колега била потребна колика-толика пауза да се опораве од драматичних догађаја какви су задесили њега, он је из кревета отишао директно на даске које му, очигледно, живот значе. С правом, маестро позоришне сцене сматрао је да му нико није могао прописати терапију бољу од глуме.

(Хелло)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".