Олохан (48) је оптужио „Гугл“ да га је отпустио након што га је надређена у децембру 2019. године додиривала у ресторану и рекла му да зна да воли жене азијатског порекла.

Милер, која је и сама једна од директорки "Гугла", према Олохановим речима, додиривала га је по трбушњацима, похвалила његов изглед и рекла му да њеном браку недостаје „зачина“, наводи се у судским документима, а преноси Неw Yорк Пост.

Овај њихов наводни сусрет десио се током прославе компаније након што је Олохан унапређен у директора и придружио се тиму Милерове.

Олохан је заиста ожењен за жену азијатског порекла и отац је седморо деце, а рекао је да му је у почетку било непријатно да прича о овом инциденту јер су његове колеге биле у алкохолисаном стању. Ипак, после одређеног времена одлучио је да исприча и своју страну приче.

 

 

Он је рекао да је пријавио проблем Гугловом одељењу за људске ресурсе одмах по дешавању инцидента, али од те жалбе никада није било ништа. 

Олохан тврди да је Тифани Милер почела да му се освети након што је поднео жалбу критикујући га и пријавивши га људским ресурсима због „микроагресије“.

Освета се наводно наставила и на догађају који је организовала компанија "Гугл" у децембру 2021. године када је Милерова у алкохолисаном стању опомињала Олохана пред свим колегама.

Фото: Принтскрин Фејсбук/Think with Google

 

Милер, која је директорка програмских медија, наводно се касније извинила и „иако је Гугл био свестан да је њено континуирано узнемиравање Олохана проистекло из његовог одбијања њених покушаја, поново није предузео ништа“, тврди се у тужби.

Олохан је истакао да је временом почео да осећа све већи притисак од свог претпостављеног. Већ следећег месеца, "Гугл" је отпустио Олохана, прекинувши његов радни однос након 16 година у компанији.

Фото: Фејсбук принтскрин/Ryan Olohan

 

Током видеоконференцијског позива, Олохан је рекао да му је тим за истраживање запослених у Гуглу рекао да је отпуштен јер није „инклузиван“.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Њујорк пост)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".