Познати бањалучки фудбалери Огњен и Стојан Врањеш у Основном суду признали су кривицу за премлаћивање девојке и момка у центру Бањалуке, па су осуђени на новчану казну од укупно 4.000 евра, сазнаје Српскаинфо.

Браћа Врањеш признали су да су испред ресторана „Агапе“ у центру Бањалуке напали и нанели повреде Душану Комљеновићу и његовој тадашњој девојци, а сада супрузи Ањи Комљеновић.

Како Српскаинфо сазнаје, Огњен Врањеш добио је казну од 3.000 евра, а Стојан од 1.000 евра.

Према нашим информација, оштећени брачни пар Комљеновић се успротивио овим казнама и сматрали су да фудбалери морају добити строжију казну, међутим и поред тога изречене су им поменуте новчане казне.

Огњен Врањеш тренутно игра за „Хатаyспор“ из Турске, док његов брат Стојан брани боје „Слободе“ из Тузле.

Током задњег рочишта браћа Врањеш су изјавили да свесно и са разумевањем признају кривицу и да се све десило онако како је наведено у оптужници. Обојица су истакла и да кривицу признају како би се овај поступак што прије окончао.

Према пресуди, напад се десио 20. јуна 2020. године око 1.50, на Тргу Крајине, у објекту робне куће „Боска“, на другом спрату.

- Тада је код покретних степеница Огњен физички напао Душана Комљеновића и Ању (тада Тртић). Он је стиснутом песницом ударио Душана у главу у пределу лица, те му је том приликом избио три зуба и оштетио четврти. Од ударца је Комљеновића пао низ покретне степница са другог на први спрат – наводи се у пресуди.

Након тога, Огњен је оштећену Ању Комљеновић, која је кренула према њему, рукам одгурнуо од себе.

- Она је том приликом пала низ покретне степенице на први спрат и тако услед пада задобила тешке повреде у виду крвног подлива на левој страни грудног коша. Осим тога задобила је прелом два ребра – пише у пресуди.

Након тога је Огњен Врнајеш сишао низ покретне степенице и поново напао Комљеновића.

- У то време је и Стојан физички напао Комљеновића. Он му је пришао са леђа и бока и ударио га у пределу главе и врата, затим га ноктима шаке гребао по врату – прецизирано је у пресуди.

Прије закључивања споразума тужиац Далибор Врећо је узео изјаве од оштећених у погледу постављених имовинскоправних захтева.

Ања Комљеновић је том приликом рекла да поставља имовинскоправни захтев према Огњену Врањешу у износу од 10.000 евра, а у погледу кажњавања оптужених рекла је да предложене казне оптуженима нису адекватне, односно да су ниско одмерене.

Оштећени Душан Комљеновић је изјавио да поставља имовинскоправни захтев солидарно према оптуженим Огњену и Стојану Врањешу у износу од 7.500 евра, те је такође истакао да предложене казне нису адекватне и у оквирима судске праксе у Републици Српској.

Судија Радмила Медаковић је прихватила споразуме о признању кривице и као олакаштавајућу околности код њих је узела то што нису претходно осуђивани, да су родитељи малолетне деце, као и све околности овог догађаја.

Браћа Врањеш су упозорена да ако не плате новчану казну у року, да ће суд одредити њено принудно извршење у законом прописаном року. Ако новчана казна не буде наплаћена путем принудног извршења у року од годину дана, суд ће донети одлуку о замени новчане казне затвором, на начин да се за сваких неплаћених 25 евра, одређује један дан затвора.

Браћа Врањеш морају и платити судске трошкова од око 140 евра на име вештачења, као и по 100 евра судског паушала.

Адекватне казне

Окружни јавни тужилац Далибор Врећо изјавио је да су казне које су изречене браћи Врањеш адекватне.

- Казна Огњену Врањешу од 3.000 евра, је у складу са оквирима судске праксе судова у Српској за оваква кривична дела. У односу на оптуженог Стојана тужилаштво сматра да је предложило адекватну санкцију, будући да је за кривично дело које му се ставља на терет прописана новчана казна или казна до године затвора – истакао је Врећо.

Тужилаштво је узело у обзир и то да браћа Врањеш нису раније осуђивани, као и чињеницу да су признањем скратили овај кривични поступак.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш