Наиме, један од прекршаја откривен је 27. јануара 2023. године, када је на излазу из земље на ред за контролу пристигао аутомобил страних регистарских ознака, којим је из Велике Британије ка Бугарској сам путовао мушкарац (41). Мада је путник рекао да нема ништа за пријављивање, цариници су приликом детаљног прегледа, у коферу међу његовим личним стварима пронашли 265 новчића и једну полугу од сребра, укупне тежине 4,3 килограма.

Реч је углавном о америчким, канадским и аустралијским сребрним доларима и неколико сребрних и позлаћених британских фунти, чијом ће даљом експертизом бити утврђено да ли поред материјалне имају и антиквитетну вредност.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Сличан прекршај откривен је и 23. јануара 2023. године на овом прелазу, када је спречен покушај кријумчарења 6,4 килограма сребрног накита и сребрнине, којим је један путник, поред нешто мало гардеробе, напунио своје торбе и кофере

Фото: Управа царина републике Србије

 

 

Тада је такође не излазу из земље за детаљан преглед издвојен аутомобил стране регистрације, којим су двојица мушкараца путовала из Берлина ка Турској. Контролом је у путним торбама, за које се као власник пријавио сувозач (31), поред личних ствари пронађено и око 6,4 килограма различитих предмета од сребра.

Реч је о сребрном накиту, есцајгу и различитим употребним предметима од сребра, за које се такође сумња да поред материјалне имају и антиквитетну вредност, што ће бити утврђено додатном експертизом.

(Курир.рс)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".