Дечак, стар 14 година, још једна је жртва вршњачког насиља у Врању. У Вишем јавном тужилаштву у Врању је потврђено да се ради на случају, али с обзиром да је реч о малолетницима, нису могли да кажу више информација. Све је почело као тинејџерска расправа са екскурзије, која је претила да прерасте у сукоб још крајем прошле године.

Дечаков школски друг наводно је организовао масовну тучу, о чему су сазнања имали директорка, разредне старешине и родитељи. Истог дана када је дете пребијено, у школи је одржан заједнички састанак надлежних за спречавање насиља.

Након наставе дечака су у школском дворишту претукли вршњаци и нанели му тешке телесне повреде. Организатор догађаја није учествовао у тучи, иако је на поменутом састанку признао да је позивао дечаке да претуку његовог школског друга.

Мајка претученог дечака, каже да њено дете има модрице, подливе, поломљен прст и нос, као и да је неколико дана провело у болници.

- Иако радим у установи социјалне заштите и цео радни век се срећем са разним облицима насиља, сада желим да говорим искључиво као мајка. Желела сам да проблем решим у оквиру школе - каже она.

Након неколико дана проведених у болници са дететом, каже како је од новембра била забринута због свега.

- Знали су да је организовао тучу, знала је разредна, на крају је тај дечак био дрзак и према директорки школе на састанку тог дана.

- Шокирана сам била што је отац дечака о ранијим претњама и свему томе што се дешава месецима уназад, чуо први пут на том састанку у четвртак, значи да га нико из школе није раније обавестио. Жао ми је што нисам обавестила полицију, јер сам тог дана кад је одржан састанак добила уверавања да ми је дете безбедно и онда су ме увече позвали да кажу да је претучен. Једино је разредна старешина мог детета, од самог почетка била та која је реаговала и покушала да све спречи - додаје Ивана.

Она каже да је чак и отац дечака који је означен као организатор туче хтео да се позове полиција и реагују надлежне институције.

Мајка је решена да правду истера до краја, како због свог, али тако и због све друге деце, која могу да буду на мети тог насилног дечака или неког другог. Директорка школе у којој се десио случај насиља није се јављала на телефон у понедељак пре подне.