Кандидаткиња из Словеније изазвала је велику пажњу јавности у првом кругу, па је цео регион данима брујао о трансродној певачици која се појавила у популарном шоу програму. Чини се да је вечерас на сцену изашла са мало више треме због свега што се издешавало од претходног круга до данас, а публици се представила нумерама „Могла сам“ и „Уно моменто“. На сцени је заблистала у елегантној хаљини са високим потпетицама, а све је употпунила природном шминком и тако побрала све комплименте.

Њен ривал је на сцену изашао мало сигурније, а за друго појављивање одабрао је две поп нумере „Баш ти лепо стоје сузе“ и „Мангупска“.

Да је Алина на својим леђим понела велики терет говоре и гласови стручног жирија, те се овај дуел завршио у Кенанову корист који је добио пет гласова, док је она добила три гласа, а оваквом поделом поена обоје су отишли у бараж.

Вечерас се и први пут јавности представила њена породица, отац, брат, снајка и братаница који су јој највећа животна поршка.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zvezde Granda

 

- Поздрављам вас све, знам да је тешко, али навијамо за нашег човека. Ми се надамо да ће проћи у трећи круг, навијамо, али јој највише у животу желимо здравље, срећу и љубав – поручио је Алинин тата са сузама у пчима.

Жири често има препирке и несугласице око такмичара, а су ове суботе сви били сагласни у једном мишљењу, да је Алина подбацила због приче и свега шта се дешавало око ње и да јој је то створило терет који није могла да изнесе до краја.

- Овај пар ми уопште није пријао у овом тренутку. Алина, све похвале за тебе када је у питању понашање на сцени, плес, светло, камере. Певање у овом моменту није било добро, не кажем да је била катастрофа, била си у интонацији, али имајући у виду какве кандидате имамо, морала би да вежбаш много. То не значи да нећеш бити боља у дргом кругу. Са друге стране Кенане, ово ми је било преагресивно, до те мере агресивно да није било лепо. Сам си себи дао пенал без голмана. Са овом мамом си ме убио, не значи ако певаш високо да си добар певач. Имаш занимљиву боју, али је вечерас било много агресивно – рекла је Марија.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zvezde Granda

 

- Ја бих се надовезала на коментар за понашање на сцени, свако од нас има по неког кандидата у тиму који не зна шта ће са собом на сцени. Била сам сведок да су неки кандидати били такви на почетку, али су се после поправили. Надам се Кенане, да ћеш ти то исправити са својим ментором ако прођеш даље. Што се Алине тиче, мислим да си ти имала велики терет, пуно се о теби писало и причало, бацио се велики акценат на тебе. У првом кругу си изашла изашла неоптерећена и била си своја, сада се види да си мало више оптерећена да ли ћеш оправдати очекивања, желела си да будеш још боља, мислим да те је то вечерас мало коштало. Верујем да ћеш проћи даље и да ћеш показати да си још боља – поручила је Вики.

Драган Стојковић Босанац је на почетку излагања изнео неколико замерки и критика на рачун оба кандидата, али је за Алину имао и један занимљив предлог.

- Кандидат број два неоспорно да си талетован и да ти је лепа боја гласа, али неспорно да је друга песма промашај. Поготово они други гласови који дрече, мама шлогирала и ти је дрмаш и вичеш мама, прва песма је била добра и гласао сам јер видиш да ти можеш много. Алина, сви натписи и све што се пише и прича о теби нек иде на страну. Погрешила си код избора песама, да си изашла у словенској народној ношњи и отпевала „Мој очка има коњичка два“ прошла би као брзи воз даље и направила би хаос – казао је он.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zvezde Granda

 

Без обзира на чињеницу да је такмичарка вечерас подбацила, Мили је уверен да је она померила границе и да је потребна овом шоуу.

- Што се Алине тиче, морао сам да променим критеријум гласања, и гласао сам за тебе зато што мислим да та количина оргиналности који си донела у овај шоу морамо задржати. Једва чекам да те видим у наредним круговима, и у финалу, али да би ти Поповић указао то поверење, мора тај твој унутрашњи свет, немир и мир и енергија, то мора да изађе. Мораш да будеш двадесет пута оргиналнија и шира и тада ће то превазићи ове техничке недостатке које имаш у певању, значи све оно двадесет пута боље. Што се тиче другог кандидата, не слажем се са Вики и Маријом, мени си био одличан, наступ је био одличан – рекао је Мили.

- Алина, и сама си потврдила да те је све ово мало понело, али да си мало више вежбала и радила било би боље. Имам осећај да си мало лења када је вежбање у питању – рекла је Ана, а она је одмах одговорила:

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zvezde Granda

 

- Ја искрено имам проблем са акцетовањем речи, узела сам чак и логопеда да исправљам грешке – казала је такмичарка, а Ана је наставила:

- Немој да се оптерећујеш око тога, узми логопеда и вежбај, али мораш да мењаш репертпар, да тражиш фазон и фора песме да би нас забавила и да добијаш гласове од нас. Ти не можеш да певаш песме Милице Павловић или ову другу.

- Цеца се баш потрудила око мене и заиста сам била изненађена, заједно смо тражила песме и жезбале – додала је Алина.

На крају су ментори закључили ову расправу својим коментарима, а Ђорђе је рекао Алини нешто што ће јој сигурно бити велики подстрек ако прође даље.

- Ти ненормално требаш овом такмичењу, ти си неко ко је у времену и простору, у 21. веку ти се дешаваш у Звездама Гранда и то је добро. Осмех на лице и гурај даље, ти си за мене већ звезда – рекао је Ђорђе, а Цеца је закључила:

- Ја немам ништа да ти замерим, потпуно те разумем и подржавам. Што се тиче сценског наступа било је за десет, радићемо на осталим фалинкама да поправимо и исправимо, ја сам поносна на тебе.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".