Оно што радује све јесте то што делује да је повреда задње ложе прошлост, па се сви надају да ће Новак на терен изаћи потпуно спреман,  а већ је на терену послао поруку Грку и рекао је да је "110 одсто спреман и да се физички осећа добро пред финале".

На свом Инстаграм профилу, Новак Ђоковић је једном приликом поделио јутарњу навику које се придржавају он и његова породица.

- Овај је сок пун минерала, соли и још неоткривених елемената који чисте јетру. Чини чуда, како за мене и моју жену, тако и за нашу децу. Међутим, не узимају га чистог, већ с додатком краставца или сока од јабуке, открио је Новак Ђоковић својим пратиоцима на друштвеним мрежама.

 

 

Целер садржи врло мало засићених масти и холестерола. У исхрани се користе корен, стабљика и лист, а последњих година стекао је велику популарност.

Највећа предност овог напитка лежи у јачању имунитета. Сама биљка и њено семе садрже једињења које нутриционисти називају фитонутријентима. Имају снажна антиоксидативна и противупална својства, захваљујући апигенину и лутеолину.

Витамин К, добијен из биљака попут целера, један је од најефикаснијих помагача у заштити од остеопорозе и прелома или напуклих костију. Овај витамин омогућава таложење калцијума у костима и спречава настанак остеокласта, односно ћелија које разграђују кости.

Целер је саставни део супа и чорби, а као зачин користе се и сушене семенке целера. Најбољи тенисер света и један од спортиста који је годинама уназад у најбољој форми, Новак Ђоковић недавно је детаљно објаснио како се храни, а истакао је да свако јутро пије топлу минералну воду с лимуном и лиметом, као и свеже цијеђени сок од целера.

Сок од целера можете и сами врло лако припремити код куће, а за то су вам потребни само соковник и неколико минута вашег времен

Састојци:

4 стабљике целера (укључујући лишће)

2 зелене јабуке (мале)
комадић ђумбира, око 2.5 цм, ољуштен
корица пола лимуна
пола жуте цвекле, ољуштене

Припрема:

Насецкајте све састојке на довољно мале комаде да стану у соковник, укључите га и то је то. Попијте одмах, док је свеже.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".