Подсећамо, Соња је пронађена мртва 2008. године, у Курсулиној улици, у свом стану, на Врачару. 

Званични извештај обдукције показао је да је Соња преминула услед превелике дозе наркотика, а информација која је дубоко потресла јавност јесте да је Соња пронађена у стану који, осим прљавог душека, није имао други намештај.

Соња је спавала на душеку на поду, а свуда око ње били су разбацани шприцеви.

Соњина једина љубав био је џез пијаниста, Влајко Лалић. Њих двоје су се упознали док је Соња била још тинејџерка. Сви су знали да је она маштала да ће се за њега удати и да ће му изродити децу. Све се преокренуло након његове преране смрти 1990. године, када се, усред олује, утопио на једрењу.

Фото: Н. Фифић

 

 

- Док сам била млада, често сам замишљала како ћу имати брак и породицу са човеком кога бескрајно волим и коме ћу се потпуно посветити. Имала сам велику љубав. Откако је он отишао из мог живота, када сам имала двадесет девет година, себе сматрам удовицом - говорила је Соња.

Она је месецима касније била у депресији због Лалићеве смрти. Недуго након тога, отишла је у Словенију где је провела наредних десет година, а по повратку у Србију вратила се глуми, али то је било далеко мање запажено у поређењу са периодом након Влајкове смрти.

 

 

Влајко Лалић је био клавириста инспирисан џез нотама седамдесетих и осамдесетих година. Прогнозирали су му сјајну каријеру, баш као и Соњи, да није млад страдао у бродолому, спашавајући другове, између Венеције и Ровиња.

Соњина једина љубав, Влајко, рођен је у Загребу. Његов отац био је један од највећих српских песника 20. века, Иван Лалић. Влајко је добио име по деди, који је својевремено био члан Младе Босне, док је у годинама након Првог светског рата, оставио траг као изузетан новинар.

Влајко је био један од најценењенијих џез музичара у Југославији. Због преране смрти, нажалост, није оставио за собом много студијских снимака. Међутим, неки од радова су сачувани.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".