Људи често траже боље могућности седења док се укрцавају на лет, у нади да ће се након полетања преселити у удобну столицу.

Међутим, често им то није дозвољено, чак и ако нико не седи у празним седиштима. Неколико чланова кабинског особља објаснило је да кретање путника може довести до притужби других који су платили да седе на одређеним седиштима.

- Седишта се сматрају надоградњом и наплаћују се додатно. Не дозвољавамо путницима да се крећу и премештају јер је потребно само да једна особа напише или се жали, а нико од вас није вредан мог посла - казала је.

Фото: М. Мелка

 

Друга је написала да је то зато што су други људи на седиштима с додатним простором за ноге то платили и није фер према њима. Такође, премештање може бити опасно за путнике да посебно ако не обавесте стјуардесе.

- Требало би да нам кажете ако мењате седишта пре полетања. Постоје ствари попут расподела тежине које треба узети у обзир, а кретање по авиону може бити опасно на почетку лета, па је увек најбоље прво проверити са својим кабинским особљем да ли је све у реду. Могли бисмо вам рећи да морате да сачекате док не будемо у ваздуху, када летимо, није битно где ћете седети, али за полетање је најбоље да будете на месту које вам је додељено - казала је једна стјуардеса.

Фото: Танјуг/АП

 

Путници често очекују да друге породице замене седишта, посебно ако нису резервисали одређена места и одвојени су од својих пријатеља и породице. За све родитеље који се нађу у овој ситуацији члан кабинског особља има овај савет да покушате да решите проблем пре него се укрцате, преноси "Ало".
 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".

Nportal.rs