- Са дубоком тугом осећамо потребу да обавестимо јавност о несрећном случају који се догодио синоћ у Вучитрну. Епархија рашко-призренска примила је касно синоћ обавештење да је привремени парох вучитрнски, свештеник Симо Чимбуровић (48) пронађен у беживотном стању у парохијском дому у Вучитрну.

Истрага полиције је у току, али према до сада расположивим информацијама реч је о самоубиству.

Искрено изражавамо наше саучешће породици трагично преминулог свештеника, уз молитве Господу да им подари утеху и снагу у овој тешкој ситуацији - наводи се у саопштењу епархије.

Подсетимо, тело свештеника пронашла је његова супруга у парохијском дому цркве у Вучитрну синоћ око 23 часа. 

Фото: спц.рс

 

Портпарол полиције за регион Митровице Авни Захити навео је, преноси "Коха“, да је полиција поред тела свештеника пронашла пиштољ, а медији су писали да је поред тела пронађено писмо, преноси Косово онлине.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".