Мирнеса је преко свог адвоката обавестила немачке власти да жели да се преда, после чега су је ухапсили истражитељи са савезном полицијом.

О висини њене казне се доста нагађало, а адвокат Един Коца који ради у Немачкој, истакао је да се ово што је она урадила сматра обичном крађом.

– Врста казне не зависи од тога колико је украла, већ који тип крађе је у питању. Односно, постоји обична крађа и тешка крађа – истиче Коца.

Додаје и то да за квалификацију казне није важна цифра, нити количина новца.

– На то се гледа да ли је она то урадила да би себе издржавала, али се то никада неће моћи доказати – наводи Коца за Аваз.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

Коца истиче и то да ако је она имала приступ том новцу, без обзира на то што је реч о великој цифри, на ситуацију ће се гледати другачије.

– Ако новац није био закључан, односно ако је она имала приступ и узела га, за то ће добити максималну казну од пет година затвора. Тешка крађа је десет година, док ако је организована крађа онда следи казна од 15 година затвора. Али колико сам ја чуо, такво нешто се још никада није доказало у Њемачкој – истакао је Коца.

Уколико она не врати новац, адвокат Коца сматра да неће лежати ни пет година колико је обично казна, већ до три године.

Правосуђе у Њемачкој ће, према мишљењу адвоката доста ствари пребацити и самој фирми.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

– Ако је фирма дозволила да она сама буде с толиким новцем, онда ће се и то гледати, јер у таквим случајевима увек мора двоје да буде присутно – наводи Коца.

Он је истакао и то да још није чуо да је украдена толика сума, без употребе силе, јер је и у својој каријери имао клијенте који су украли до 50.000 евра, али су прошли само с условном казном.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".