Ђоковић је данас рутински савладао Американца Томија Паула са 3:0 у сетовима, а Циципас је био бољи од Качанова. 

Новак јури своју десету титулу у Аустралији, док се Грк нада првом гренд слему у каријери. 

Када је постало јасно да ће се у финалу састати ова два тенисера, на друштвеним мрежама поново је постао виралан снимак првог интервјуа који је Циципас дао за медије.

Интервју је рађен пре више од деценије, а Стефаност је у том тренутку имао 13 година и причао је о плановима за будућност.

- Ја сам Стефанос Циципас, имам 13 година и долазим из Грчке. Моје највеће оружје су бекенд и волеј - рекао је Циципас. 

На питање новинарке ко му је омиљени тенисер и узор, као и где види себе за деценију.

- Роџер Федерер - одговорио је Грк без оклевања и додао:

Фото: EPA-EFE

 

- Не знам где ћу бити, али, урадићу све што је до мене да будем у врху - истакао је тада 13-годишњи Стефанос.

Подсетимо, прошле година када је Новак депортован из Аустралије, Грк је био један од првих који су подржали такву одлуку јер, како је река, Ђоковић прави будале од осталих тенисера. 

Фото: Танјуг/АП

 

- Чини се да не играју сви по правилима. Мали проценат изгледа бира свој пут, чинећи да већина изгледа као будале или тако нешто. Нарочито након што је АТП објавио критеријум за улазак у земљу. Нико није мислио да може да дође невакцинисан и да не прати протоколе које су ми дати. Ја сам одлучио да одем и да будем 100 одсто спреман. Новак је отишао на другу страну. Не значи то да је мој пут исправан, а да његов није - рекао је Циципас тада и додао:

Фото: АП

 

- Један начин је да сваки играч прати правила, а статистика каже да је 98 одсто играча вакцинисано. Један пут је да пратите протоколе и да будете вакцинисани и спремни да се такмичите, а други је овај који бирају неки други, који није по правилима - истакао је Стефанос у вероватно најтежим тренуцима за Новака Ђоковића.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".