- Обојици осумњичених се ставља на терет кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, док се Н.У. терети за још једно продужено кривично дело злоупотреба служебног положаја - саопштило је тужилаштво.

Сумња се да је Н.У. 16. децембра 2021. године, након што је код Д.Г. пронашао око 500 грама марихуане, у договору са З.Ђ. пронађену дрогу вратио Д.Г.

- О извршеном претресању стана Д.Г, окривљени нису поднели извештај судији за претходни поступак, нити су обавестили надлежног дежурног тужиоца о проналаску поменутог наркотика, нити су извршили своју служену дужност у вези са пронеђеним наркотиком - наводи се у саопштењу

Н.У. је тек 25. јануара 2022. године написао кривичну пријаву против Д.Г. због кривичног дела неовлашћено држање опојне дроге, односно 11 грама марихуане, 7.7 грамам амфетамина и 0.22 грама кокаина, иако је знао да постоје основи сумње да је Д.Г. извршио знатно теже кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Оптужним предлогом Н.У. се терети да је од 23. фебруара 2021. године до 19. маја 2022. године, невршењем своје службене дужности омогућио Д.М. да набавља марихуану, обезбеђујући му заштиту од поступања полиције.

- Он је, како се сумња, утицао на друге полицијске службенике да према Д.М. не предузимају мере и радње из своје надлежности. При том је знао да је Д.М. извршио пет кривичних дела неовлашћено држање опојне дроге - наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

(Курир.рс)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".