- Црна Гора покреће свој свемирски програм и креће развој сателита 'Луча' који треба да буде лансиран у свемир. То ће да финансира Фонд за иновације. Не ради се о великим средствима, захтева велики рад. Али Црна Гора ће да отвори још једну перспективу, а то је да постане нација која учествује у активностима других држава целог света - рекао је Абазовић.

- Држава не жели да све остави на ентузијазму младих људи, него и да подржи. Ја се надам да ће наша Луча, у једном догледном периоду да служи на понос. Наш сателит ће се наћи у орбити као сателити бројних држава - истакао је премијер Црне Горе.

Највећа препрека иноваторима је, како каже, администрација која ће морати да се усклади. Подгорички медији пренели су и да Абазовић очекује да ће се у кратком року црногорски сателит наћи у свемиру.

О овој изјави Абазовића извијестили су готово сви регионални медији.

Абазовић се огласио након бројних реакција.

- Захвалан сам свима који су подржали наш Црногорски свемирски програм, али и онима који ни даље не верују. Уз мало подршке и много добре воље, Луча ће надам се следеће године у орбиту. Следе одлуке у наредним седмицама - написао је Абазовић на Фејсбуку. 

А онда су кренули мимови:

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".