Певачица Бранка Соврлић отворила је душу о својој каријери и почецима, и том приликом истакла да је њен пут на естрадном небу био трновит.

Бранка тврди да је њена прва песма отишла у руке њеној колегиници Лепој Брени, а да се она ту ништа није питала.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Наиме, она је открила како ју је данас велика фолк звезда саботирала на почетку њене каријере, када јој је 1984. украла хит "Реците му да га волим", који је, како тврди, она већ била отпевала.

- Све се десило 1984, када сам, као почетница, дошла код тада најбољег композитора и хитмејкера Мише Марковића, естрадног мага када су песме у питању. Иако сам већ била отпевала четири песме које су ми се баш допале, он ми је напрасно рекао да две од песама нећу добити јер једна иде Брени - прича Бранка, која је тада била сломљена, те је бесно одбила и преостале две песме које је хтео да јој да.

Како даље прича Соврлићка, Лепа Брена је песму "Реците му да га волим" објавила на свом тадашњем албуму, док је Бранка тада на брзину избацила своју прву плочу "Требаш ми", на којој није имала запажене песме.

Фото: АТА имагес

 

 

- Својевремено ми је Миша Марковић нудио те неке своје песме, али ја нисам желела да их певам јер је на почетку моје каријере ту једну песму коју ми је понудио и за коју сам снимила и матрицу дао Брени. Мени је рекао: "Даћу ти две песме, а две нећу." Иако сам била почетница, имала сам сав снимљен материјал, матрице, у студију пет, до кога је требало доћи. Они су све завршили мене ништа не питајући и он ми даје две, а две неће да ми да. Ја сам му тада рекла да нећу ниједну песму иако сам била почетница и могло је много да ме кошта. Песма коју је дао Лепој Брени је велики хит "Реците му да га волим", то је била моја песма, несуђена. Због тога је мој естрадни пут почео трновито - испричала је у једној емисији Бранка, која је живи сведок да су се у време осамдесетих и деведесетих дешавала подметања и крађе песама на нашој естради.

Она је у наставку испричала и како је на њену тек започету каријеру утицало то што јој је популарна колегиница мазнула хит.

- У том периоду сам била баш запажена. Београдска естрада ме је звала да идем с њима на турнеју, а ја немам песму. Све највеће звезде су биле на тој турнеји, почев од Шабана Шаулића до Маринка Роквића, и они хоће мене. Кренула ми је турнеја, а ја нисам имала завршену плочу. Програм је водио Минимакс, ту су биле све највеће музичке звезде које су имале саме хитове. Тада сам се некако снашла и снимила оно што су ми дали, али песме Мише Марковића нисам желела из принципа. Тако је било некада. Ниси могао да снимаш оно што желиш, већ оно што ти дају - закључила је Бранка.

(Република)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".