Крајем дана и током ноћи  очекује се интензивирање падавина и у свим пределима  снег, уз формирање мањег снежног покривача у нижим пределима и повећање висине снега у планинским, саопштио је РХМЗ.

Дуваће слаб до умерен, у кошавском подручју јак ветар, а у Доњем Подунављу и на југу Баната повремено и олујни, источни. Најнижа температура биће од -3 до 1, а  највиша од 1 до 5 степени.

У Београду ће бити облачно и хладно. Најнижа температура око нула, а највиша око 2 степена. Увече и  током ноћи облачно са снегом, па се очекује формирање мањег снежног покривача, ветар у слабљењу и скретању на североисточни.

Према изгледима времена у наредних седам дана, до 2. фебруара, 
биће облачно и хладно са снегом, већа количина падавина очекује се у петак. 

У недељу постепени престанак падавина. На истоку Србије и понегде у Банату у петак и суботу мешовите падавине - киша и снег.

У нижим пределима јужније од Саве и Дунава уз стварање снежног покривача висине од 5 до 15 цм, док ће се у Војводини понегде формирати мањи снежни покривач. На планинама се очекује више снега уз повремену вејавицу.

У понедељак суво, а од уторка ново пролазно наоблачење са мешовитим падавинама - киша и снег, на планинама са снегом. До краја периода снег се очекује само у брдско-планинским пределима.
 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".