Српски цариници су јуче на граничном прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења 30.000 евра, које је један путник између осталог сакрио и у лименку чипса.

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу на ред за контролу пристигао аутомобил страних регистарских ознака, којим је из Немачке ка територији АПКиМ сам путовао 31-годишњи страни држављанин. 

Мада је рекао да нема ништа да пријави и да са собом носи око 9.000 евра, цариници су детаљном контролом непријављени новац пронашли на неколико места: у торбици са документима, у јакни одложеној на задње седиште, наслону за руке, па чак и у лименци чипса спакованој у торбу са храном и грицкалицама. 

Фото: Управа царина републике Србије

 

Од укупно пронађених 40.000 евра путнику је враћен износ који је могуће без пријављивања пренети преко границе, док ће о преосталој суми од 30.000 евра одлучивати надлежни суд у прекршајном поступку.

Фото: Управа царина републике Србије

 

На званичном Инстаграм профилу Управа царина је поделила снимак проналаска скривеног новца уз шаљиви коментар.

 

 

- Да ли са собом преко границе могу да понесем грицкалице за пут? Наравно да можете, под условом да не одлучите да их ‘’обогатите’’ непријављеним девизама, као што је то данас урадио један путник на Батровцима у чијем су чипсу цариници открили и 30.000 евра које није ни поменуо… - нашалили су се српски цариници на Инстаграм профилу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".