Јован Првуловић (19) осуђен је првостепеном пресудом на казну затвора од 15 година због тешког убиства Ивана Ђорђевића (29) из Самариновца код Неготина у дворишту неготинске ОШ "Бранко Радичевић".

Првуловић је убио Ђорђевића 10. новембра 2021. године. Суд је прихватио правну квалификацију Вишег јавног тужилаштва у Неготину које је недавно преиначило оптужницу у тешко убиство из безобзирне освете. Оптужени је, како је показао налаз обдукције, шутирао жртву до смрти, наневши му вишеструке повреде главе и лица, толике да је био непрепознатљив.

Обдукција је такође показала и прелом вратних пршљенова. Ђорђевић је од рођења боловао од церебралне парализе, отежано је ходао и говорио.

Првуловић га је претукао у дворишту школе где га је и оставио у локви крви, а Хитну службу је, наводе у Вишем јавном тужилаштву, позвао тек на наговор другова, скоро сат времена касније, пишу новости.

Оптужени младић дуговао је наводно покојном Ђорђевићу 10.000 динара. Пристао је да се види са жртвом, како је рекао на суду, тек кад му је наводно вређао мајку и претио да ће је убити. Нашли су се у дворишту школе које је покривено видео-надзором али је касније утврђено да камере нису радиле.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".