Мајк Силва је испричао да је био у подруму Волшових, где су пронађени нож и крвави трагови, пише Блиц.

Станари Ане Волш истакли су, након што је Волш оптужен за убиство супруге Ане и предочени су застрашујући докази који то поткрепљују, да их данима прогањају многа питања на која сада немају одговор. Обоје су разговарали са Аном и Брајаном непосредно пре њеног нестанка 1. јануара, због чега се питају да ли су постојали неки знаци упозорења које су можда пропустили. Менди и Мајк Силва и даље живе у кући коју су изнајмљивали од Волшових, а кажу да чак и када то више не буде случај, овај злочин ће их прогањати.

- Питам се да ли је Ана имала времена да помисли на децу. Да ли је молила за помоћ и говорила му да престане? Шта је осећала, разумете? - рекла је плачући Менди Силва. Њен супруг Мајк додао је да је након што су прочитани докази на основу којих се Брајан оптужује за убиство, остао затечен.

- Враћате филм, премотавате сећања и онда се запитате да ли нисам добро прочитала између редова? Да ли ми је све ово време нешто промицало - казала је Менди.

Фото: Принтскрин/WBZ TV

 

Посебно шокантно поред доказа које је полиција Кохасета пронашла у кући Волшових и трагова у контејнерима које је Брајан обилазио након њеног нестанка, издваја се Гугл претраге кроз коју је покушао да нађе одговор на прилично бизарна и језива питања – како се отарасити тела, како раскомадати тело, шта ће се догодити уколико га потопи у амонијак, колико је времена потребно да би почело да се осећа и слично. Истог дана када је Брајан претраживао неке од ових тема, породици Силва је честитао Нову годину.

- Након што сам му одговорио на поруку, није ми више одговарао. После тога, није било никаквог одговора - казао је Мајк у неверици, имајући у виду да је Ана можда већ тада била мртва.

Фото: Инстаграм принтскрин/anawalshe

 

Интеракцију са Брајаном Волшом су имали и када је 27. децембра претраживао у којој савезној држави је најлакше развести се, али каже да ни тада ништа није указивало да ће се нешто догодити кроз само неколико дана.

Фото: Фејсбук/Ana Walshe

 

- Деловало је као да је све у реду - каже је Мајк.

Изјавили су и да су раније били у подруму Волшових у ком је полиција прво пронашла крваве трагове заједно са једним оштећеним ножем на ком је такође уочена крв и да је реч о просторији која нема звучну изолацију. Због тога једно од питања које их прогања јесте и оно да ли су у тренутку када је Брајан пресудио Ани у кући била и њихова деца, синови од две, четири и шест година. Према оптужници, подсећања ради, Брајан је то гнусно дело починио у подруму, где је раскомадао тело, делова се касније отарасио, а просторију опрао.

Фото: Профимедиа, принтскрин Јутјуб

 

Ана Волш је, подсећања ради, крајем децембра прошле године обавестила брачни пар Силва да ће ускоро морати да се иселе јер планира да прода ту некретнину. Упркос томе што је Ана била запослена у фирми која се бави трговином некретнина, изненадиле су их такве вести. Из ове перспективе, како су казали у ранијим разговорима са новинарима из Америке, делује као да је Ана журила са продајом.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".