Истражитељи сумњају да је баш он усмртио Ивану гушењем 23. децембра 2022, у току ноћи између 00.37 и 5.30 ујутру, у њеном изнајмљеном стану у насељу Миријево.

- Службеници Управе полиције су, по међународној потерници, покушали да лоцирају и приведу Гочаја, али овог држављанина Црне Горе нису нашли на пријављеним локацијама.

Оперативне активности Управе полиције и даље су у току, а са свим чињеницама упознали смо и надлежни орган Републике Србије званичним каналима. Напомињемо да Управа полиције, у оквиру својих законских могућности, предузима све мере и радње из своје надлежности у овом случају - саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Како "Новости" сазнају, полиција је претресла кућу Гочаја у Вусању, али и њихов катун у долини Гребаје, испод самих Проклетија.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

- Јетмир је, највероватније, побегао на Космет - тврде извори блиски истражитељима, што је и пре расписивања црвене Интерполове потернице за њим наговестио извор "Новости" из Гусиња.

- Његова мајка је из Пећи. Он тамо има ујаке, прилично бројну родбину. Рачуна на то да га тамошња полиција неће тражити и да ће ту бити сигуран неко време. Могао је из Вусања лако да оде и у Албанију, јер добро познаје терен и за њега нема тајни када је реч о путевима ка ове две територије. Сада се спекулише да би са фалсификованим исправама могао да се домогне Америке, где, као и многи одавде, такође има родбину.

Фото: принтскрин Друштвене мреже

 

Гочај је данима пре него што је за њим расписана потерница, чинило се, безбрижно са слушалицама у ушима шетао Гусињем и Гребајама, негирајући било какву везу са гнусним злочином. Чим су учестали медијски наводи о расписивању потернице за њим, изненада је напустио Вусање, где је био познат свима, посебно млађем свету, али и бројним планинарима који током сезоне просто "окупирају" овај крај.

ПОМИЊУ ЧАК И БЕЛГИЈУ

Гусињем су последња два дана почеле да колају приче о Белгији, као дестинацији које се докопао Јетмир у бекству од истражитеља, који га траже због сумње да је починио злочин, за који би, уколико се докаже да га је починио, добио казну од најмање 10 година до доживотног затвора.

Фото: Друштвене мреже

 

- Јетмир је ту девојку упознао на једној од тура по Проклетијама - каже наш саговорник из Гусиња.

- Не знам природу њиховог пријатељства, али знам да је та девојка долазила више пута овде.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".