Он је у четвртак, са комшијом Сафетом Зекићем (56) упао у набујалу Трнавицу. У потрази за несрећним човеком учествовали су припадници свих служби - војска, полиција и добровољци. На терену су били и рониоци.

Тело је пронађено девет километара од места где су Рамиз и његов комшија Сафет Зекић (чије је тело пронађено у петак), у жељи да покушају да спасу куће од поплава, уз обалу Трнавице, постављали вреће са песком.

Како "Новости" незванично сазнају, сахрана несрећног Рамиза обавиће се данас.

Фото: Приватна архива

 

Временске прилике у нашој земљи и даље су нестабилне. Док се вода у неким рекама повлачи у своја корита, водостај у другим расте. На територији Сремске Митровице од суботе је на снази редовна одбрана од поплава, а најављено је да ће водостај Саве наредних дана достићи максимум од 730 центиметара, што би по речима градоначелнице Светлане Миловановић значило ванредну одбрану од поплава.

Из РХМЗ најављују да ће се водостај Саве и код Шапца, као и Тамиша код хидростанице "Јаша Томић", кретати око границе ванредне одбране од поплава, док ће у горњем току Западне Мораве водостај бити у порасту са могућношћу достизања упозоравајућих нивоа.

Фото: А. Ровчанин

 

- На Сави код Шапца је "врх таласа", који је на граници ванредне одбране од поплава - казао је Дејан Владиковић, хидролог РХМЗ. - Издали смо упозорење за Ибар, који је јако висок, за извориште Западне Мораве, за Јужну Мораву од Алексинца до Крушевца и на банатским водотоковима је ванредна одбрана од поплава. Услед снега на Карпатима издато је упозорење за Тису, Тамиш, Неру, Брзаву.

Водостаји Ибра и његових притока на територији Рашке и Краљева постепено опадају, али су надлежне службе у потпуној приправности за најављени нови поплавни талас.

Фото: А. Ровчанин

 

Према речима Немање Поповића, председника општине Рашка, из РХМЗ и "Србијавода" стигла су упозорења да ће због новог таласа који стиже из горњег тока Ибра у Црној Гори и на Космету, ниво ове реке на територији Рашке током наредна два дана поново почети да расте.

Уз санацију штете од изливања Ибра у центру града и дезинфекцију улица у насељу Рибница у којима се излила канализација, и у Краљеву су службе у приправности за евентуални нови бујични талас.

Фото: А. Ровчанин

 

И Лим се вратио у корито, а наредних дана надлежни ће сагледати штету. Неки локални путеви су оштећени, али Пријепољце много више забрињавају падавине. Киша је јуче падала цео дан и на северу Црне Горе, што може да утиче на водостај Лима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".