Андрија је сада одрастао човек, а једном приликом је открио шта му је све живот донео након што је био део једног од најуспешнијих пројеката бивше Југославије.

Његови родитељи су били против тога да тумачи ову улогу, па га је на аудицију одвео деда. Тамо је имао задатак да прочита песму, а Андрија је режисерима одмах запао за око. Пошто је био мали, прво му је било тешко да одлази на снимања и да дуго буде одвојен од родитеља, али су га сви заволели, па се за њега снимање претворило у игру.

Фото: Јутјуб принтскрин/Центар филм

 

- Захвалан сам деди што ме је одвео на аудицију, зато што је та улога дефинисала мој даљи живот. И данас ме сви зову Тадија. Имао сам чак и куче које је такође било Тадија јер су га крстили другови из краја - рекао је Мркаић једном приликом, преноси "Блиц".

Након овог филма имао је још само једну улогу. Наиме, глумио је сина Николе Симића у филму "Нема проблема". После тога се више није бавио глумом. Када је одслужио војни рок, Андрија је отишао на Хаваје. На Хавајима је био дуго, али се ужелео Србије. У државу се вратио и због девојке. Мали Тадија је радио и као стјуард у "Катар ервејзу".

Фото: Јутјуб принтскрин/ istegic

 

- То је био јако леп, али и јако тежак посао. Дивно искуство, шанса да пропутујете цео свет - рекао је Андрија.

Глумачку каријеру никада није наставио, али је остао упамћен у домаћој кинематографији по многим репликама које се и дан-данас препричавају.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".