Глумица Снежана Савић снагу за нове професионалне изазове црпи из љубави емотивног партнера, чије име и након десет година забављања не жели да открије, док тврди да јој је подршка ћерке Аните Лазић, унуке Нине и зета Ивана Тодоровића, од пресудног значаја.

Све своје слободно време проводи с њима, а упркос напорном пословном распореду, воли да им скува ручак од домаћих намирница и однесе на кућну адресу.

Јесте ли ћерку Аниту учили да буде скромна и да ли то сада преносите и унуци Нини?

- Строго сам је држала, али сам је и пуштала. Анита је врло занимљива, образована и свестрана. Воли људе и безрезервно се даје. Можда је и ово сада ружно што мајка хвали своје дете, али често јој кажем: “Сине, што се мучиш, иди бави се педагогијом”. Воле је студенти, чека је тамо и место, али она никако нема времена тога да се лати. Желим јој да нађе неко дивно занимање, а не да копа у руднику као што то сад ради као уредница часописа, и у адвертајзингу. Веома је стресно бити у новинарству, али то је изабрала.

Фото: В. Данилов

 

 

Колико год деца да порасту, оду из породичног дома и сами се остваре у улози родитеља, маме остају да брину и та брига с годинама не јењава.

Око чега ви највише стрепите када су Анита и њена мезимица у питању?

- Највише бринем око тога шта ће да једу. Ево, сад завијам сарму да им спремим и однесем да имају за ручак. Није им још увек стигла нова кухиња и немају на чему да кувају, мада независно од тога, волим да им спремам и поштедим да не морају сами да проводе време покрај шпорета или пак једу куповно и нездраво. Колико је у мојој моћи, ту сам да им помогнем. Не волим када видим да пазаре такозвано нужно зло по продавницама. Без увреде свих тих људи који то спремају, али млади морају да се хране здраво и да што више једу домаћу храну. Анита често уме да ми каже: “Боже, мама, немој да се оптерећујеш, па купићу овде нешто”, али мене је страх свих тих опасности које вребају из прикрајка, тих засићених масти и слично.

Доста радите, имате ли времена да унуку одведете на омиљени сладолед, колаче или прошетате Калемегданом?

- Истина је да пуно радим, тешко да сам у протеклом периоду имала времена унуку да одведем на омиљене колаче, али она је сада велика девојчица, иде у пети разред и зна да је ја волим највише на свету.
У правом је узрасту да с баком подели тајне које мами не сме да каже.

- Не знам шта да вам кажем на ту тему. Чак и када смо заједно, она је стално на тим неким игрицама, што ме нервира па се због тога свађамо (смех). Тешко их је одвојити од тих модерних изазова. Схватам све, нисам толико старомодна, видим да је то императив, али опет ми је и жао ове деце што све своје време проводе виртуелно. Ми смо се дружили по парковима и разним секцијама. Схватам да свако време носи нове постулате али треба се научити мери. У њој је спас.

Снежана не крије да јој подршка емотивног изабраника изузетно значи, као и његово разумевање за уметничке слободе, вишечасовна непланирана снимања и одсуство од куће. Тврди да је он њен нежни партнер, с којим воли да пије чај удвоје и шета по пролећној киши, али да јој није план да с њим стане на „луди камен“.

– Он је један од оних што се не жене, а ни ја се не бих више удавала. Шта ће ми то у овим годинама? Имам сређен живот, никоме не полажем рачуне, а у браку би било: „Где си пошла, што си дошла, куда си кренула“ – рекла је Снежана.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".