Први судски окружни тужилац Новог Мексика, Мери Кармак-Алтвис и специјални тужилац за Руст Андреа Риб, рекли су ово у писаној изјави.

Дејвид Холс, помоћник директора, изјаснио се кривим по оптужби за несавесно коришћење смртоносног оружја.

- Да је било ко од ове три особе - Алек Болдвин, Хана Гутијерез-Рид или Дејвид Холс - урадио свој посао, Халина Хачинс би данас била жива. То је тако једноставно - рекла је Андреа Рееб, специјални тужилац којег је "ДА" именовао за случај.

Фото: Профимедиа

 

 

- Докази јасно показују образац криминалног занемаривања безбедности на сету филма 'Руст'. У Новом Мексику нема места за филмске сетове који не схватају озбиљно посвећеност наше државе безбедности оружја и јавној безбедности - додала је она.

Фото: Профимедиа

 

 

И Болдвин и Гутијерез-Рид се суочавају са максимално 18 месеци затвора ако буду осуђени.

Подсетимо, холивудски глумац Алек Болдвин (64), случајно је упуцао и убио Халину Хачинс на сету вестерн филма у октобру 2021. године. Глумац је 15 месеци негирао одговорност за несрећу, инсистирајући да није повукао обарач, упркос форензичкој анализи ФБИ пиштоља који је користио и закључено је да ипак јесте повукао обарач. Болдвина је прво тужио Халинин удовац Метју 2022. године, али је тужбу решио неоткривеном сумом.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".