Током меча другог кола Аустралијан опена против Енца Куакоа, Новак Ђоковић је трпео малтретирање од стране једног навијача, а у једном тренутку му је понестало стрпљење за провокације мале групе на трибинама.

Навијачи су се чули у току меча више пута, чак и пред Новакове сервисе, а најпре је виђена специфична ситуација.

Док се српски тенисер припремао за сервис, навијач са друге стране трибина гласно је поручио безобразној групи "умукните!", а када је Ђоковић схватио шта се дешава захвалио се том човеку.

 

 

Ипак, провокатори су наставили да ометају Србина, све док пети тенисер света није ушао у расправу са главним судијом од којег је тражио реакцију.

На старту четвртог сета, при резултату 2:0 за Новака који је имао и 40:30 у свом сервис гему, деветоструки освајач Аустралијан опена није желео да настави меч пре него што од арбитра затажи да опомене навијаче.

 

 

- Целу ноћ... Шта ћеш да урадиш? Молим те одговори! Знаш ко је. Тип је пијан ван себе, од првог поена провоцира, провоцира! Није овде да игра тенис, само жели да уђе у моју главу. Зато те питам, шта ћеш да урадиш? Чуо си га барем 10 пута, ја сам га чуо 50 пута! Зашто не позовеш обезбеђење да га избаци са стадиона? - упитао је Новак.

Његов апел и темпераментан приступ разговору са судијом уродио је плодом, па је, након што је завршен трећи гем четвртог сета, група навијача избачена са Род Лејвер Арене.

Српски тенисер се на крају пласирао у треће коло Аустралијан опена пошто је славио над француским играчем Енцом Куакоом са 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:0.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".