Један од наших најпознатијих глумаца Срђан Тодоровић потиче из прослављене глумачке породице. Његов отац чувени Бора Тодоровић био је један од најбољих глумаца данашњице. 

Славни глумац био је ожењен два пута, а из првог брака са познатом београдском балерином, добио је сина Срђана.

Фото: Р. Адетић

 

 

И као што наш народ воли да каже, "не пада ивер далеко од кладе". Тако је и Срђан од оца наследио неоспоран глумачки таленат и публика га је од младих дана и првих улога заволела.

Његова глумачка каријера траје већ тридесет година, а глумац ретко када о приватном животу говори у јавности. Ипак, верни поштоваоци његовог рада знају да осим славног оца Срђан има и тетку, која се фененалном глумом уписала у анале српске кинематографије. 

 У питању је легендарна Мира Ступица, која је рођена сестра Срђановог оца, Боре Тодоровића. Он је био шест година млађи од рођене сестре Мире Ступице, а његов глумачки таленат најпре је препознала управо она.

Фото: Н. Фифић

 

 

Једног дана га је узела за руку и довела у позориште да се опроба на даскама које живот значе. И чини се да је то био потез вредан дивљења, јер је Бора изградио каријеру на којој су му многе колеге завиделе. 

Након што је код сина приметио таленат за глуму одлучио је да у њему ојача ту љубав, која траје годнама и која ће трајати сигурно још неколико деценија. 

Ипак, у породици Срђана Тодоровића има још познатих личности. Мајка Срђана Жике Тодоровића је позната балерина Снежана Матић, а сличност између ње и глумца је невероватна. Жика понекад подели на свом Инстаграм профилу фотографије које ово и доказују. 

 

 

- Моја мама и ја, у холу Атељеа 212, ћаскамо док чекамо да Бора прими Добричин прстен 2006. године, написао је глумац у опису фотографије, док су очарани фанови коментарисали: "Личиш на маму, а личиш и на тату", "Гени су чудо", "Дивна породица", "Непоновљиви Тодоровићи".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".