Након велике борбе и преокрета у другом колу Аустралијан опена, Американка Данијел Колинс успела је да савлада чешку тенисерку Каролину Мухову резултатом 2:1 у сетовима (6:7, 6:2, 7:6).

Публика је могла да ужива у неизвесности до самог краја, а један детаљ је посебно обележио меч. Наиме, на самом крају меча, у тајбрејку трећег сета, америчка тенисерка је заборавила на тениска правила. 

Она је прославила освајање седмог поена у тајбрејку, као да је освојила сет, а самим тим и победила своју ривалку, али није било тако.

Фото: Танјуг/АП

 

Американка је заборавила да су правила променута 2019. године и да се на отвореном првенству Аустралије одлучујући тајбрејк игра до 10 освојених поена. 

Колинс је почела да слави после освојеног седмог поена, али јој је судија брзо објаснио да се игра до 10 поена, на шта се она само насмејала. 

Погледајте како је изгледала ова несвакидашња сцена: 

Интересантно је да је овосезонски Аустралијан опет већ обележило неколико необичних ситуација. Публика је имала прилику да види Канађанку Бјанку Андрееску како "вришти", према речима њене противнице, као и можда најнеобичнију одевна комбинација једног тенисера икада.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".