Бити специјалан агент у Федералном бироу за истраге, свима познатом као ФБИ, један је од најтежих послова. Према статистикама, мање од 5 одсто свих који се пријаве за овај посао буде прихваћено. За одабир кандидата се користе разне тактике, од оних везано за физичку спремност до других које врло прецизно проверавају интелигенцију, проницљивост, логику, сналажљивост...

Па тако будући агенти у ФБИ морају да одговоре на бројна питања која могу да покажу да ли та особа има природни потенцијал за креативним размишљањем и вештину да доносе закључке који се заснивају на логици.

Проверите да ли бисте прошли један од тестова за специјалног агента ФБИ! Све што је потребно јесте да решите мистерију две пилуле! А ево о чему је реч...

Замислите следећу сцену: серијски убица је киднаповао 10 мушкараца. Једног је издвојио и одвео га у собу у којој нема ничег осим стола, две столице, две чаше воде и две пилуле - розе и плаве. Убица и жртва седају један наспрам другог за столом. Злочинац даје избор жртви - да узме једну од понуђених таблета и напомене му да ће једна од њих сигурно усмртити неког од њих двојице. Мушкарац бира плаву, а убици остаје розе таблета. Киднапер и жртва их истовремено испијају. Након пар секунди, киднаповани мушкарац умире.

Следи нова тура. Серијски убица поново  издваја другог киднапованог мушкарца и даје му исти избор. Кад одабере пилулу, убици остаје друга. Истовремено их попију, али опет је жртва та која је преминула. А затим све исто понавља са трећом, па четвртом, петом жртвом итд... Исход је увек исти - убица преживи, а киднаповани мушкарци премину.

Питање: Како је убица увек добијао безопасну пилулу?

Решење ове мистерије је толико једноставно, само је потребно да мало "мућнете" главом.

Фото: Танјуг/АП

 

Обе таблете су биле безопасне. Па како се онда мушкарци отрују и премину? Отров се није налазио у таблетама, већ у чаши воде коју су жртве пиле.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".