Наша глумица важи за једну од најангажованијих глумица на сцени. Међутим, ретко ко зна да је њена мајка позната глумица и балерина Соња Вукићевић. 

Соњин пут је био трновит и тежак, још као дете се преселила из родног Ваљева за Београд пошто је отац био војно лице: 

- Детињство сам провела у непрестаној игри. На плато у београдском Карађорђевом парку, поред данашње Народне библиотеке, редовно је долазио циркус. Уживала сам гледајући акробате, а после кад сам порасла и родитељи ме први пут одвели у позориште, остала сам фасцинирана сценом, музиком и покретом. Редовно сам ишла у сва градска позоришта и пратила представе - прича Христинина мајка Соња.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

 

Соња је сама рекла да њени почетци нису били лаки, али се не каје јер сада ужива у седмој деценији са својом ункуом. 

Сарађивала је са многим уметницима и врхунским кореографима, а у Ровињу, где је ишла у интернационалну школу за игру, чак и током летњег одмора, упознала је Христининог оца, Бранка Поповића.

Соња је на свет донела Христину у пролеће 1982. године: 

- О Христини смо бескрајно бринули, стрепели над њом, обожавали је и подизали следећи сопствену интуицију. Волело ју је цело наше друштво, а и она је била добро дете. Водили смо је чак и на журке. Много пута је спавала на гомили капута и сви су бринули да ли је с њом све у реду. Са Бранком и са мном је до пете године пропутовала Европу. Осим што се бавио музиком, Бранко је завршавао и стоматологију. Христина је имала три године кад је он добио прилику да ради у Јужноафричкој Републици као лекар. Понуђени су му услови који се не одбијају. Отишла сам са њим, али сам одмах видела да ћу се, ако останем, претворити у домаћицу. Ништа ми није давало наду да ћу моћи да се бавим својим послом, а без њега не могу. На ту жртву нисам била спремна. Даљина је учинила да се наш брак спонтано оконча. Остали смо у дивним односима. Он се после женио још два пута и добио децу, тако да Христина по оцу има сестру и три брата са којима се редовно виђа. Виђам их и ја - рекла је Соња.

(Србија данас)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".