Тако је Марко Јанковић још 1985. године, за време комунизма, интервјуисао Бору Ђорђевића који је у његовој емисији изрецитовао стихове своје чувене песме "Ту нема Бога, нема правде".

"Живи били, живи били/ имбецили и дебили/ благо теби, благо мени/ уништиће нас кретени"

- Бора Ђорђевић није наступао на концерту за гладне. Наступао је на Месаму. Како то тумачиш? - питао је Јанковић на почетку интервјуа, а Бора је дао духовит одговор:

- Мислим да је ово много хуманије. Јер чист приход са наступа на Месаму иде у фонд моје породице и породица осталих чланова "Рибље чорбе", које су такође веома угрожене, с обзиром на тренутну друштвено-политичку ситуацију, а нарочито у односу на привредна кретања у Југославији.

- Да ли би наступао на сличној манифестацији која би се организовала за жедне?

- Мислим да бих. Рецимо, за неизлечиве алкохоличара. Да им се обезбеди једна чашица дневно. Мислим да би било веома хумано наступати и организовати такву ствар.

Марко Јанковић је касније говорио да су му многи причали да му политика није требала, а жалио се и да га је свака власт "зезнула". Ипак, остаће упамћен као неко ко је смео јавно да говори о темама о којима други нису ни да размишљају.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".