АНДРЕЈ Г. (22) из Бездана, осумњичен да је у недељу поподне на Безданском путу прегазио тринаестогодишњег Давида М. из Сомбора, саслушан је данас у Вишем јавном тужилаштву.

Како сазнајемо, Андреј се бранио ћутањем, а ВЈТ ће од надлежног суда тражити продужење притвора.

- Своју одбрану ће изнети касније. Сада следи истрага и утврђивање околности које су довеле до несреће – сазнајемо у сомборском Вишем јавном тужилаштву.

Подсетимо, Андреј Г. (24) из Бездана, осумњичен да је у недељу, 15. јануара увече, колима ударио дечака на путу, па побегао. Ухваћен је пет сати после незгоде у Сомбору и утврђено је да је био под дејством алкохола.

- Увиђај је урадило Основно јавно тужилаштво, али предмет ће бити и надлежности Вишег јавног тужилаштва јер је имао алкохола у крви. Сутра ће бити саслушан и ми ћемо предложити притвор - кажу у сомборском Вишем јавном тужилаштву.

Андреј Г. се сумњичи да је извршио кривична дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди. Он се сумњичи да је у Сомбору, возећи аутомобил „фијат панда“, под дејством алкохола, ударио тринаестогодишњег Давида који је поред коловоза гурао бицикл, а потом напустио место саобраћајне несреће. 

Дечак је од задобијених повреда преминуо у сомборској болници.

По налогу надлежног тужилаштва, возачу је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".