ДА је живот тренутак уверили су се сви који су се у недељу предвече затекли на Безданском путу у Сомбору.

У тренутку се угасио живот тринаестогодишњег Давида М., на кога је готово испред кућног прага, возећи "фијат панду" неприлагођеном брзином, налетео Андреј Г. (22) из Бездана.

Возач је побегао са места несреће, али је ухапшен неколико часова касније, а мали Давид, увек насмејан и пун живота, издахнуо је у сомборској болници.

- Тешко ми је. Једва се држим - кратко је новинарима казала дечакова мајка Силвија.

Фото: Ј. Л.

 

 

Давид се враћао од друга, играли су се последег дана зимског распута и пред мрак је кренуо кући.

- Наводно су му другари рекли да сиђе са бицикла, да га гура поред пута јер возила Безданским путем иду јако брзо. Он је то и урадио, али бахатог возача није могао да избегне - причају комшије ове породице.

- То је једна фина породица, мајци Силвији је био јединац, а баки Марији и деди Стипану мезимац. Уместо у школу, сада му спремају спровод. Недавно сам га видео, махнуо ми је и насмејао се. И сада ми је та слика пред очима.

Фото: Ј. Л.

 

 

Игром судбине, Давидов очух, ког је дечак гледао као оца, пре неколико година настрадао је само стотинак метара даље, код силоса на Безданском путу, такође у саобраћајној несрећи.

- Прошле године се овде један возач закуцао у бандеру, а било је још удеса. Ово је излаз из града и чим престане ограничење брзине, људи се залећу и често пребрзо возе - додаје комшиница Ерика.

У Основној школи "Иво Лола Рибар" јуче је једна школска клупа у седмом разредну остала празна.

- Шта да кажемо, од недеље увече не можемо да дођемо себи. У зборници се само о томе прича, а деца су видно потресена - рекла нам је кратко једна од Давидових наставница.

- Био је вредан и лепо васпитан дечко. Другари су га волели. Никаквих проблема са њим није било. Заиста смо сви у шоку.

Фото: Ј. Л.

 

 

НИЈЕ СТАО ДА ПОМОГНЕ

Андреј Г, који се сумњичи да је "фијат пандом" прегазио Давида, ухапшен је пет сати после несреће и установљен му је алкохол у крви, нешто испод једног промила, док је на наркотике био негативан.

- Он је ухапшен због сумње да је извршио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди. По налогу надлежног Вишег јавног тужилаштва, одређено му је задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу - саопштили су у Полицијској управи у Сомбору.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".