Давид М. је према речима комшија из Безданске улице живео са мајком. Био је јединац. На истом плацу у кући поред живе његови бака и дека.

- Сви смо у шоку и јако нам је тешко због дечака. Добро, културно и лепо васпитано дете, за пожелети. Насмејан је увек био. Пре неки дан је стајао на путу уз бицикл и махнуо ми је уз осмех и сада га видим насмејаног и тешко ми је да поверујем да га више нема. Познајем породицу, заиста дивни људи, скромни. Деда вози „тамић“, увек се сви културно јаве. Од њих сам купио плац – каже комшија из Безданске улице.

Према речима других комшија дечак је настрадао готово пред својом кућом, док колико знају, човек за ког појединци тврде да је био његов отац, а други кажу да му је био очух, је погинуо пре неколико година у несрећи која се догодило око 300 метара даље, код силоса.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

И други мештани имају слична сазнања и кажу да је тужна судбина дечака, јер је пре пар година остао без човека ког је гледао као на рођеног оца.

-Дечака сам често виђао на бициклу. Морам рећи да је Бездански пут као писта на којој јуре возила. Чуо сам да је настрадало дете било ученик Основне школе „Иво Лола Рибар“, и да је похађао седми разред. Школа је од његове куће удаљена око три километра. Био је пажљиво и послушно дете. Сви смо тужни. Ово је велика трагедија – каже Сомборац.

Просветни радници и ученици школе у коју је ишао Давид М. су занемели када су чули трагичну вест.

- Јако је страшно и трагично то што се десило. Он је био изузетно драг и добар дечак, лепо васпитан и добар другар. Ученици су га волели, наставницима је био драг... Велика је то трагедија. Сви смо затечени и ужаснути. Велико је то зло. Гледамо сада да утешимо децу која тугују за другаром јер их је страшна вест затекла на самом почетку другог полугодишта. Нема више њиховог другара у клупи – кажу за „Блиц“ запослени у школи.

Фото: Н. Скендерија/Архива Новости, Фејсбук принтскрин

 

Мајка једног ученика школе који је познавао Давид М. и волео је да се дружи са њим кроз сузе је кратко рекла да је био дете за пример.

-Не само моје дете, већ су га волела сва деца. Не могу да се смирим и осећам огромну бол. Не дај боже никоме...

Подсетимо, несрећа се догодила у недељу око 17 часова на Безданском путу када је возећи "пиат пунто" на дечака Давида М. налетео Андреј Г. (24) из Бездана. Возач је побегао са места несреће. Дечак је око 18 часова преминуо у болници од последица повреда, а Андреј Г. се сам предао полицији око пет сати касније, око 22 сата.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".