У циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја током празника, полицијски службеници Управе саобраћајне полиције спроводе мере појачане контроле, а активности су првенствено усмерене на откривање и санкционисање прекршаја који директно угрожавају безбедност саобраћаја.

За свега десет дана откривено је 25.000 саобраћајних прекршаја, а из саобраћаја су искључена 1.722 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 88 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја током празника, а посебно апелујемо на возаче да у време прослава не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Такође, с обзиром на најављене лоше временске услове за одвијање саобраћаја, упозоравамо возаче да брзину кретања возила прилагоде стању пута и атмосферским приликама и да обавезно користе прописану зимску опрему.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".