Старо веровање каже да ових 10 предмета никада не треба да узимате ако их нађете на улици.

1. Новац

Уколико на улици видите новац, вероватно ће ваш први нагон бити да га узмете. Не радите то. Такав новац може да вам донесе финансијски крах и није пожељно да га покупите са улице.

2. Накит од злата или сребра

Накит нарочито апсорбује енергију власника. Особа која на улици пронађе и узме за себе прстен, ланчић или брош, ризикује да поред негативне енергије власника, добије чак и болести

3. Лутке или плишане играчке

Одрасла особа неће подићи лутку са улице, али дете хоће. Немојте то да дозволите. За овакве играчке често су везане клетве. Неки народи имају обичаје да направе лутку која ће покупити негативну енергију из куће, затим бацити како би из куће избацили негативне емоције. Стога се такве играчке не доносе у породицу.

4. Игле и остале оштре предмете

Према веровањима, оштри предмети скоро никад нису изгубљени, него су скоро увек одбачени. Чињеница је да игле најчешће представљају болест и негативну енергију. Чак немојте ни да дођете у искушење. Једноставно их само заобиђите!

5. Кључеви

Кључеви, исто као и новац, могу да пренесу лошу енергију власника, због чега треба да их заобиђете ако их нађете на улици. Одбацивањем туђих кључева, одбацићете и лошу срећу власника, кажу веровања. Међутим, онај ко нађе те кључеве, узимајући их ризикује да на себе “навуче” несрећу.

6. Ручно рађена наруквица

Ручно рађена наруквица се прави са сврхом. Често је амајлија која упија негативну енергију и несрећу. Онај моменат када пукне и падне са руке власника, значи да је испунила своју намену и да више не може да заштити власника.

7. Огледалце

Огледала су одувек била повезана са магијским ритуалима. Огледало је тајни сведок свега што се дешава његовом власнику. Оно носи печат и среће и туге његовог власника.

8. Чешаљ

Енергија власника се највише преноси на чешаљ. Чак и они који не верују у окултно, осетиће налет негативне енергије када подигну изгубљен чешаљ са улице. Стога се не препоручује да овакву ствар носите са собом кући.

9. Сат

Сатови се ретко губе, али и ако га пронађете, немојте га узимати. Иако не преносе лошу енергију, повезани су са биоритмом особе која га носи. Ако нађете изгубљени сат и ставите га себи на руку ризикујете да промените свој биоритам.

10. Крстић/ привезак

Ако се деси да особа изгуби крстић који је, на пример, добила на крштењу, изгубиће и свој талисман. Међутим, ако нађете такав крстић никад га не подижите са улице, а још мање смете да га ставите себи око врата. Тада ризикујете да промените своју енергију и да попримите енергију од особе којој је кристић и био намењен.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".