1. Девица

Крај 2022. довео је и Јупитер и Нептун у знак Риба, енергију која има утицај на ваш романтични живот. Имати планете у том делу живота понекад доноси позитивне ствари, међутим, планета коју не желите у овом подручју је Сатурн, а то је управо оно што ће се догодити ове године. Сатурн је планета граница, познат као господар времена и карме и отац зодијака, а има тенденцију да донесе врсту лекција које сте дуго времена избегавали. Сатурн у Рибама је мало пригушен јер делује на блажи начин па можете очистити карму, ослободити се веза с прошлошћу и пригрлити лепшу будућност.

Фото: Профимедиа

 

Међутим, у овом делу вашег живота, који влада романтиком и љубављу, ове ћете године морати више да учите, а мање ћете једноставно уживати. Сатурн остаје унутар истог знака отприлике две године, тако да је ово дугорочнија фаза на коју се морате припремити. Неке лекције под Сатурном у вашем сектору веза односе се на здраве границе, већу самосвест, ослобађање од прошлости, козависност у љубави, па чак и учење како сарађивати са својим партнером уместо да то буде само ваш пут или ауто-пут. Сатурн у Рибама има духовну вибрацију, стало му је до безусловне љубави, али неће допустити да проведете живот у кармичкој вези називајући је правом љубављу. Време је да се пробудите, да видите стварност своје везе и уместо да покушавате сами да је поправите или на неки начин мислите да сте ви нешто криви, једноставно ћете видети све онакво какво  заиста јесте.

2. Бик

Тема за вас ове године је љубав према себи. Премда почетком маја може постојати светла тачка када се догоди помрачење месеца у Шкорпији, то вам може помоћи да схватите да романтична осећања које сте имали више нису исти. Осећања се мењају. То је нормално, осим што у овом случају није реч о осећањима који су јача и повезанија, него о осећањима за које схватате да су више пријатељска или родитељска. Ова енергија ће вас вратити себи и тераће вас да се фокусирате на оно што заиста желите и ко сте.

Фото: Профимедиа

 

Како Уран, планета значајних промена, наставља свој пут кроз ваш знак све до 2026. године, ви сте још увек на главном месту за доживљавање потреса у љубавном животу. То не значи да ћете морати да чекате до 2026. да пронађете трајну љубав, али ове године, ако сте се држали везе надајући се да ће се ствари поправити, мораћеш да се суочите са стварношћу. Настаће велика збирка планета унутар вашег хороскопског знака средином маја, одмах након помрачења месеца у Шкорпији, што ће донети велики фокус на ваша сопствена уверења, мисли и осећања. То је знак који сте тражили од свемира.

3. Близанци

Марс је у знаку Близанаца од краја августа 2022. године. У октобру је постао ретроградан и коначно ће се окренути директно унутар Близанаца почетком јануара, али ће остати овде до краја марта. Ретроградни Марс вас је терао да се бавите непријатним стварима уместо да пресечете све и побегнете, што иначе радите. Не ради се о томе да се веза у којој сте били може спасити, али требало би да научите да се суочите с тиме, уместо да одете на први знак невоље.

Фото: Профимедиа

 

Док се Марс креће кроз Близанце до краја марта, моћи ћете да остварите најзрелији завршетак везе који сте икада имали. Доћи ће до прекида с интегритетом и достојанством за све укључене. Ово је можда само лекција коју је требало одавно да научите. Не морате за све кривити партнера. Не морате нигде кривити нити разговарати о свом бившем како би осећали оправдање за одлазак. Уместо тога, то се може учинити с љубављу. Једном када Марс постане директан, осећаћете се сигурније, поштоваћете сопствене мисли и уверења, али на бољи начин него пре. Бићете самоуверенији, али будући да је толико времена прошло током Марсова боравка овде, више немате емоционални интензитет око свега што сте пре радили, тако да сада једноставно можете затворити ово поглавље знајући да сте дали све од себе, али и ваш бивши партнер такође.

Фото: Профимедиа

 

4. Ован

Јупитер, планета експанзије, дотакао је ваш знак накратко у 2022. години, али ова је година започела с Јупитером у вашем знаку и остаће тамо до средине маја 2023. године. Јупитер у Овну бави се новим искуствима, али такође и слободом. То је енергија одвајања и ослобађања од веза које су вас кочиле и удаљавале од живота који сте желели да живите.

Јупитер вам показује пут и зашто је то вредно тога. Дана 11. априла 2023, Јупитер и Сунце поравнаће се у Овну дајући вам могућност да видите своју будућност тако јасно да ћете се можда тешко обуздати и побринућете се за све лабаве ствари које још увек морате да решите.

Ова година такође доноси вашу прву помрачину као део новог циклуса који почиње да се појављује 20. априла, а који доноси неке шокантне обрате и нове спознаје о вама самима. Не постоји начин да ове године останете ту где јесте, колико год себи говорили да вам је управо тамо место. Морате да размишљате пуно шире него што вам се то у први мах чини. Део онога што вас је увек спутавало је ваш страх од онога што би могло да се догоди на путу, јер ако сте се једном опекли, оклевате да поново ризикујете, пише "Ало".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".