У јануару 2004. године је у земунској филијали Рајфајзен банке при крају смене дошло до несвакидашње пљачке.

У хол су ушла три свештеника и придружили се клијентима који су чекали ред. Пришао је чувар како би помогао и одвео свештенике до шалтера.

Лажни поп је испод дуге црне мантије извукао ''хеклер'' и узвикнуо ''Христос се роди! Срећан Божић! Ово је пљачка!'', а друга двојица су извадили своје ватрено оружје као на команду.

Фото: Профимедиа

 

Натерали су све присутне да легну на под, разоружали чуваре и окупирали банку. Несвакидашња пљачка је разбојницима донела 100 хиљада евра, 20 хиљада америчких долара, 11 хиљада швајцарских франака и више од четвртине милиона динара за само пет минута.

Након пљачке су се дали у бег кроз главну земунску улицу, а пролазници су у чуду гледали монахе у пуном спринту. Пре изласка су покупили касете надзорних камера, али су једну заборавили. Међутим, и са таквим доказима, полиција није успела да идентификује све починиоце.

Означен је један од њих, М.Р. из Панчева који је приведен, али је због непажње чувара успео да побегне. Следећа информација о 31-годишњем младићу је била да је у Загребу убио једног полицајца, док је другог ранио, приликом бекства.

Да је тај младић један од свештеника, никада није доказано, а сумња се да је у међувремену и преминуо.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".