Проваљена је дисконтна продавница "Долар џенерал" и "више ствари је украдено", саопштила је канцеларија шерифа округа Полк, документујући наводни инцидент у изјави о хапшењу и објави на Фејсбуку.

Док су прегледали безбедносне снимке из продавнице, полицајци су препознали осумњиченог и  идентификовали га као Мартина Гонзалес-Гарсију, али власти нису могле одмах да га лоцирају.

Касније тог дана, међутим, уследио је позив хитним службама о којем "нико није говорио".

Када су стигли у кућу из које је стигао позив, видели су да у њој нико не живи. Полицајци су ипак пронашли "неосигурана врата" и ушли у кућу "да се увере да је све у реду".

Тамо су пронашли Гонзалес-Гарсију и његову девојку Ашјализ Ролдан-Оскасио који нису "имали везе са кућом". 

Гонзалес-Гарсија је ухапшен због наводне провале у ту кућу и продавницу, док је Ролдан-Оскасиова оптужена за провалу у празну кућу.

- А онда је уследило Лизино изненађујуће признање... - саопштила је шерифова канцеларија у објави на Фејсбуку.

- Рекла је да је позвала 911 како би полиција помогла њој и Мартину да пренесу ствари из куће (оне у коју су провалили), а они су покушавали да добију превоз до аеродрома, јер су хтели да оду до Њујорка за викенд. Заменици су им помогли са стварима и одвезли их, али не до аеродрома - саопштила је шерифова канцеларија.

Одвезли су их у затвор који је, како наводи канцеларија шерифа "ионако много бољи од Њујорка".

Према изјави о хапшењу, Гонзалез-Гарсија је рекао да је "је починио провалу у Долар џенерал  јер је морао да набави предмете које ће продати да би зарадио новац".

У изјави се такође каже да је Гонзалес-Гарсија "изјавио да је знао да је оно што је урадио погрешно, али да му је био потребан новац" и навео да зна да кућа није његова и да није имао дозволу да буде унутра, али да је морао да уђе унутра да би се сакрио од хладноће".

(Гардијан)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".