Њему је судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана.

Ова мера, како је за “Новости” рекла Јелена Остојин, портпарол Вишег суда у Новом Саду, одређена му је због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке, као и због начина извршења и тежине кривичног дела који су довели до узнемирења јавности.

Малолетник је, подсећамо, ухапшен у понедељак увече, убрзо после сукоба у центру Бачке Паланке. Тада је ножем тешко повређен шеснаестогдишњак из Футога. Двојица тинејџера су се, како сазнајемо, нашла у Улици краља Петра како би се расправили, јер је наводно овај из Бачке Паланке током дана малтретирао дечака из Футога.

У центру града су се нашли око 21 сат и између њих је најпре дошло до вербалног сукоба, а затим и физичког обрачуна. Бачкопаланчанин је у једном тренутку ножем убо Футожанина у пределу грудног коша, наневши му тешку повреду. Догађај у центру града, како сазнајемо, посматрали су њихови пријатељи, који ће бити саслушани као сведоци.

Повређени Футожанин је колима Хитне помоћи превезен у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, и налази се у јединици интензивне неге.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".