Оливера је истакла да ће "Песма за Евровизију 23" бити одржана 1, 2. и 4. марта, као и да је на конкурс стигло 200 песама.

Фото: Јутјуб принтскрин/Катарина Михајловић

 

 

Радио-телевизија Србије је конкурс отворила са почетком нове евровизијске сезоне 1. септембра, и требало је да се заврши 15. новембра. Но, да ли због мањка заинтересованих аутора и извођача или жеље да се добије нешто више од пристиглих пријава, рок је био продужен до 1. децембра.

За та три месеца стигло је 200 композиција, што је за 50 више у односу на сезону 2021/2022. Песме су преслушане и селектована је листа учесника, која се за сада држи у тајности. Оливера Ковачевић је открила да ће листа учесника бити презентована после празничне еуфорије, и дат је оквиран датум 3. јануар, али за сада списка још увек нема.

Оно што је познато јесу датуми одржавања "Песме за Евровизију 23". РТС ће остати веран надметању са два полуфинала и финалом. Полуфинала су заказана за 1. и 2. март, финале за 4. март.

Иако се листа учесника држи у тајности, многи медији су се крајем 2022. бавили тиме који уметници се налазе на незваничном списку. Фанове су највише изненадила имена фолк легенди Гордане Гоце Лазаревић и Драгана Којића Кебе, док би у такмичарску трку могли да се врате Анђела Вујовић Ангеллина, група "Гифт", Зејна Муркић и искусна евровизијска учесница из 2014.

Тијана Дапчевић. Међу онима који су конкурисали налазе се и чланице акустичног женског трија "Фрајле", док се спекулише да ће своју песму представити и Стефан Здравковић, познат као "Принц од Врање", који је прошле године препустио своју песму управо Тијани Дапчевић.

Шта је од свега наведеног истина, и да ли ће се нека од наведених имена наћи на финалној листи, сазнаћемо ових дана, преноси Евровизија.рс.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".